Сјеница

Потресна исповијест оца страдалог Емира: Није снимао трке

  • Извор: Курир
  • 15.11.2023. 21:26

Мој син је изашао из возила, јер није желио да се трка и учествује у томе. Био је на раскрсници, односно кружном току у близини једног хотела са двојицом другова. Гледао је у телефон, али ништа није снимао за друштвене мреже, што доказује и садржај његовог апарата у којем нема ама баш ништа. Онда га је покосио аутомобил...

Овако прича кроз сузе Зекрија Рожајац, чији је син Емир (21), звани Буци, погинуо у уторак увече, око 22 сата, у родној Сјеници. Према првим информацијама, Емир је те ноћи био с друштвом у граду. Са њим је био и Кадир Б. (17) и још неколико момака.

- Са двојицом другова Емир је стајао на кружном току да попричају и сачекају крај те трке. Кадир је, наводно, изгубио контролу над "пасатом" и при великој брзини ударио у Емира. Ауто се преврнуо и завршио на крову стотинак метара од мјеста трагедије. Тијело мог сина одлетјело педесетак метара даље - очајно прича отац страдалог младића.

На мјесто несреће убрзо су стигле полиција и Хитна помоћ.

- Нажалост, упркос свим напорима медицинског особља, мој син је изгубио битку за живот. Емир је преминуо, а Кадир је, како сам чуо, задобио тешке повреде и превезен је у болницу. Страшно је ово што се догодило, не желим то ниједном родитељу. Имам старијег сина Елмира и ћерку Таиду, али не знам како ћемо супруга Нермина и ја даље без нашег Емира - каже Зекрија.

И рођаци, пријатељи, комшије породице страдалог младића, још су у шоку због свега што се десило.

- Цијела Сјеница тугује за Емиром, који је у граду био познат као честит младић, цијењен и поштован, као и његова породица - каже нам један рођак настрадалог младића.

- Оде један млади живот тек тако... Жао нам је и другог момка, Кадира, којем се љекари боре за живот и који, наводно, нема ни возачку дозволу. Не разумијем ту младалачку потребу за бахатошћу и доказивањем на погрешан начин. Па, то дијете нема још 18 година, а на друштвеним мрежама се снима и приказује како умје бијесно да вози аутомобил од 3.000 кубика и то чак 250 километара на сат. Нек он поживи својим најближима, али за мене су ту најодговорнији родитељи, који деци купују бесне аутомобиле и не контролишу их шта раде. Уосталом, овдје се често догађају те трке младих и нико од надлежних не реагује. Било је питање дана када ће неко страдати и ево, десило се.

У породици Кадира Б. су се окупили рођаци и пријатељи.

- Кадиров отац Нехрудин није у Србији, човек је пословно био на путу кад је чуо за несрећу. Чекамо да дође, и сам је у шоку и очајан, као и цијела родбина. Кадирова мајка је у болници, откако је чула шта се десило. Молимо се да преживи, а породици Рожајац изјављујемо најдубље саучешће - рекла је стрина младића који је возио аутомобил и покосио Емира.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.