Oštra Luka

Potvrđena optužnica: Opsovao mu majku pa bacio bombu

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2023. 09:55

Okružno javno tužilaštvo Prijedor potvrdilo je optužnicu protiv Ivice G. Zbog sumnje da je prije nešto manje od pet godina na području Oštre Luke bacio ručnu bombu prema Draganu Š. i nanio mu povrede.

Optužnica ga tereti da je 1. maja 2018. godine u mjestu Batkovci, Oštra Luka, uputio provocirao i opsovao majku Draganu Š., koji ga je potom pitao „Šta hoćeš od mene?“ i potrčao za njim.

„Osumnjičeni je počeo da bježi od oštećenog Dragana Š. uzbrdo putem koji vodi do porodične kuće osumnjičenog i dok je bježao, iz džepa jakne izvadio je crnu ručnu bombu M75, koju je suprotno zakonu ponio sa sobom, te iz bombe izvadio osigurač i bacio je iza sebe u pravcu Dragana Š., koji je i dalje trčao za njim, svjestan da ga na ovaj način može lišiti života nakon čega je bomba eksplodirala i nanijela tjelesne povrede oštećenom u vidu eksplozivnih rana dimenzija do 1 cm, u predjelu lijevog obraza, grudnog koša, ruku i nogu, a koje povrede predstavljaju laku tjelesnu povredu“, navodi se u optužnici.

Dakle, opštuženi je pokušao drugu osobu lišiti života i neovlašteno je  držao eksplozivne materije čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno.

Time je učinio krivično djelo ubistvo  u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.