Povrijeđena jedna osoba u sudaru između Tarčina i Konjica, ceste širom BiH pod snijegom

  • 26.12.2020. 18:39

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Tarčin - Konjic. U toku je policijski uviđaj.

Iz Policijske uprave Konjic za "Avaz" je potvrđeno da je najmanje jedna osoba povrijeđena u sudaru u kojem su učestvovala dva vozila.

Sudar se desio u 15.50 u mjestu Gornja Bradina, rečeno je.

Otežana vožnja širom BiH

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima. Iz BIHAMK-a izdvajaju putni pravac Mokro-Rogatica (preko Romanije), gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Semizovac-Kladanj, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Teslić-Banja Luka, Bugojno-Kupres-Livno, Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica.

 Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Pažnju skrećemo na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Zatvorena dionica autoputa

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera. 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм