Оштећена и оближња зграда

Пожар на сарајевској пијаци стављен под контролу, штета милионска

  • Извор: Аваз
  • 05.11.2023. 15:23

У насељу Отока у Сарајеву, у поподневним сатима, дошло је до пожара на отвореној пијаци "Квадрант".

Како јавља репортер "Аваза", пожар је оштетио оближњу зграду.

Из Професионалне ватрогасне јединице Сарајево су за портал "Аваза" рекли да је пожар стављен под контролу.  

- Екипе су на терену и гасе га још увијек. Када они заврше, на терен ће изаћи друга екипа која мора то све раскопати. Ми шаљемо сада из централе изолационе апарате. Пожар је у фази ликвидације - рекли су.


Како додају, први ред до улице Алије Кучукалића је изгорио тотално. Од силине пожара попуцала су стакла на оближњим објектима. 

Аваз је писао и да су се чуле мање експлозије.

Због пожара, сирене су одјекивале градом. Узимајући у обзир размјере пожара, који се проширио на цијелу пијацу, види се из свих дијелова града. 


Директор КЈКП Тржнице-Пијаце Јасмин Теровић за портал "Аваза" је казао да је по дојави пожара одмах реаговао њихов радник и почео гасити ватру. Међутим како се пожар брзо ширио позвали су ватрогасце.

- Шта је прави узрок пожара не знамо. Оно што је сигурно јесте да ћемо ми то по систему електронске заштите знати у којем боксу је кренуо пожар. Још увијек не знамо шта је, да ли је узрок нека плинска боца или нешто друго. Оно што знамо је да је дошло до експлозије, а шта ју је узроковало ми не знамо, нити наши радници који су били ту – казао је Теровић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина