Несрећа

Пожар у Еко зони Зеленковац: Пламен прогутао бунгалов

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 09:26

Велики пожар избио је синоћ у познатом излетишту "Зеленковац" код Мркоњић Града у којем је изгорио један од најстаријих бунагалова у Еко зони, а с њим и остава са умјетничким сликама и дио архива.

Kако је на Фејсбуку објавио Борислав Јанковић, познатији као Боро Зеленковац пожар је избио око поноћи и један од објеката је у потпуности изгорио. Узрок пожара није познат и више информација биће познато накнадно.

"Имали смо тешку ноћ за Зеленковац и за све нас који га волимо. Око поноћи избио је пожар. У пламену је нестао један од најстаријих објеката на Зеленковцу. Још увијек не можемо да износимо информације у вези узрока пожара. Кад будемо имали више информације изнијећемо их, по потреби у јавност", навео је Боро Зеленковац.

Он каже да је благовременом интервенцијом полиције и ватрогасаца пожар локализован иако је пријетио да уништени огромни појас црногоричне и лако запаљиве шуме.

У свој, овој, несрећи падала је киша тако да нису изгорјели хектари шуме. Овдје истичемо пожртвованост ДВД Ватрогасно друштво Мркоњић Град, који су балоговрено пристигли на лице мјеста и предузели све неопходне мјере. У објекту гдје су се налазиле дневна соба купатило, кухиња, спаваона, терасе и остава са умјетничким сликама и дијелом архива су заувјек нестали у пожару. Шокирани смо оним што се десило”, написао је Боро.

Додао је да је бунгалов био у заједничком кориштењу са породицом Косић, којима је изразио жаљење и обећање да ће саградити нови објекат. 

”Пожар је локализован уз помоћ ватрогасаца, а нама остаје туга за том дивном,  дрвеном кућицом, која је, свима коју су боравили у њој, пружала љубав”, написао је Боро.

Он каже да пожар није утицао на остале планиране активности и обавезе. Тренутно је расположиво седам бунгалова са укупно 42 лежаја.

”Тешко погођени овом катасрофом, спремни смо да угостимо нове посјетиоце Зеленковца у наредном периоду. Тужни смо и  погођени овим што нам се десило”, истакао је Боро Зеленковац.


Пратите нас и путем Вибера