Policija

Poznat identitet muškarca koji je s puškom u ruci hodao kroz Brčko

  • Izvor: Agencije
  • 05.08.2022.10:58

Četrdesetsedmogodišnji G.S. je muškarac koji je sinoć kroz Brčko šetao sa automatskom puškom, objavila je danas brčanska policija.

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta, njihovi službenici su sinoć oko 20 sati zaprimili više prijava da se u Ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada nalazi nepoznata muška osoba koja je sa puškom u ruci ušla u ugostiteljski objekat i tražila određenu osobu. Nakon što je nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

“O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen”, naveli su iz brčanske policije.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tagovi: