Sarajevo

Poznat identitet stradale djevojke: Mlada doktorica poginula u naletu mercedesa

  • Извор: Кликс
  • 27.05.2023. 12:05

Pješakinja koja je sinoć smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u Sarajevu je doktorica Azra Spahić, radnica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Informaciju je na svom Facebook nalogu objavila njena koleginica iz JU Dom zdravlja KS.

Spahić je rođena u Bihaću, a Medicinski fakultet završila je u Sarajevu. Bila je radnica JUDZKS.

Podsjećamo, prema policijskom izvještaju, u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište).

Poznat identitet vozača osumnjičenog da je usmrtio djevojku u Sarajevu

Poznat identitet vozača osumnjičenog da je usmrtio djevojku u Sarajevu

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

"Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa) u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navedeno je iz MUP-a KS.

Vozač je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prelazu.

Тагови: