Загреб

Позната судбина професора који се потукао са учеником: Рекао да је дјечак дизао 3 прста

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 21.12.2023. 09:15

Након што је у јавност процурио видео снимак физичког сукоба професора и ученика који је настао у Стројарској техничкој школи Франа Бошњаковића у Загребу, интервенисала је загребачка полиција.

Поводом инцидента одговорили су на медијске упите.

"Полицијски службеници 7. полицијске станице Загреб (Трешњевка) пружили су хитну интервенцију у образовној установи. Проведеним криминалистичким истраживањем утврђено је да је 61-годишњи професор школе двојици ученика за вријеме одржавања наставе у школи нанио повреде. Повријеђеним ученицима је одмах по догађају пружена љекарска помоћ те је утврђено да су обојица у догађају лакше повријеђени, али није било потребе за њиховом хоспитализацијом", рекли су из Полицијске управе Загреб.

Додају и да је истог дана 61-годишњи професор ухапшен и да је по завршеном криминалистичком истраживању утврђено "да је на штету малољетних ученика починио кривично дјело покушаја наношења тешких тјелесних повреда, кривично дјело тјелесних повреда те два кривична дјела повреде дјететових права".


Снимак туче наставника и ученика преплавио мреже

Снимак туче наставника и ученика преплавио мреже

"По довршеном криминалистичком истраживању осумњичени је предат притворском надзорнику загребачке полицијске управе док је против њега надлежном државном тужилаштву поднијета кривична пријава због наведених кривичних дјела", закључили су из загребачке полиције, пише "Јутарњи лист".

О случају се огласио и сам професор, пише поменути портал.

"У криву сам. Знам да морам престати с повременим пивицама. И знам да нисам требао тако реаговати јер сам ипак ја професор и због тога ми је јако жао. Али поричем да сам био у разреду под утицајем алкохола. Било је то на четвртом часу наставе. (...) Један ученик је пуштао музику на сату, други је бацао куглице које је украо са новогодишњег бора", рекао је он и додао:

"Онда је један дигао три прста и рекао ми да сам четнички војвода. Питао сам их: ‘Ко вас је тако одгојио!?‘ (...) Са полице је пала ременица и ударила ђака. Наставили су ме даље провоцирати, а један ученик ми је рекао: ‘Ајмо попити бомбицу ван‘. Том једном ђаку који се повриједио рекао сам да се макне од мене те сам га одгурнуо и пали смо. А остали ђаци су то све гледали и дословно навијали".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина