OJT Banjaluka

Predložen pritvor dvojcu osumnjičenom da su kroz prozor ušli u kuću i ukrali novac

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2023. 12:31

Nenadu Jovanoviću (45) i Goranu Mariću (43), državljanima Srbije, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor, saopšteno je iz Tužilaštva.

“Osumnjičena lica su dana 18.3.2023.godine, u Gradišci, u vremenskom periodu od 18  do 23 časa, u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist došli do kuće vlasništvo oštećenog G.M. iz Gradiške,  iskoristili odusustvo ukućana, i uz upotrebu podesnog alata i fizičke snage nasilno ušli u kuću, te pronašli novac u iznosu od 2.550 evra, 460 američkih dolara i 900 konvertibilnih maraka u raznim apoenima i isti prisvojili za sebe, te na taj način oštetili G.M. za iznos od oko 7.000 konvertibilnih maraka”, navedeno je u saopštenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te zbog postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u  Gradišci”, zaključeno je iz saopštenju.