Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Predložen pritvor osumnjičenima za premlaćivanje u banjalučkom hotelu

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2022. 09:00

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Derviša Kablara (37) iz Viteza i M.S. (30) takođe iz Viteza, zbog sumnje da su u jednom banjalučkom hotelu pretukli oštećenog K.S. i uzeli mu 5.000 KM za narkotike koje su mu dali za konzumiranje.

Osumnjičeni M.S. nije dosutupan organima gonjenja, dok je Kablar uhapšen u Banjaluci.

„Osumnjičena lica su zajedno 5. marta oko 15.00 časova, u hotelu u Ulici Кralja Petra Prvog Кarađorđevića, u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist, fizički napali oštećenog К.S. i nanijeli mu tjelesne povrede po glavi i tijelu. Tom prilikom su od oštećenog oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 5000 KM. Osumnjičeni M.S. je 4. marta oštećenom К.S. neovlašteno prodao supstance koje su proglašene za opojne droge“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Dervišu Kablaru zbog postojanja bojazni da  bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

„Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom M.S., zbog postojanja opasnosti od bjekstva, shodno članu 197. stav 1. tačka a. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.