OJT Banjaluka

Predložen pritvor uhapšenima u akciji "Fejs"

  • 02.09.2020. 08:53

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Fejs".

Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu u Banjaluci pritvor za Tomislava Vrebca (22) i Luku Pucara (21) iz Banjaluke i Vladana Milojević (30) iz Teslića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

"U vremenskom periodu od 2019. godine do avgusta 2020. godine, osumnjičena lica su posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (marihuana, spid i ekstazi), korisnicima na području gradova Banjaluka, Doboj i Teslić", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva. 

U saopštenju se dodaje da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, policija je u ponedjeljak okviru akcije "Fejs" pretresla četiri lokacije i zaplijenila 343 grama spida, oko 80 grama marihuane, ali i nekoliko digitalnih vaga, mrvilice i više mobilnih telefona.

Iz Policijske uprave Banjaluka tada je saopšteno da je akcija usmjerena na razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banjaluke i Doboja.

U akciji je uhapšen i Blagoje Pejić, ali je on pušten na slobodu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм