Акција ”Black tie 2”

Предложен притвор за 18 осумњичених сарадника ”супер картела”

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за 18 ухапшених у акцији ”Black tie 2”, док су за петорици затражене мјере забране.

”Наведене мјере су највећим дијелом предложене како би се спријечило ометање истраге, прикривање доказа и вршење утицаја на свједоке или саучеснике и омогућио несметан рад Тужилаштву са партнерским полицијским агенцијама, као и партнерским институцијама из иностранства", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Европол о акцији у Сарајеву: Срушен ”унутрашњи круг” краља дроге

Европол о акцији у Сарајеву: Срушен ”унутрашњи круг” краља дроге

Подсјетимо, у акцији су ухапшене укупно 23 особе, а међу њима су и високи званичници Федералне управе полиције и то в.д. директор ФУП-а Вахидин Муњић и шеф специјалне полиције Мустафа Селмановић.

Према незваничним информацијама тужилаштво је затражило њихово притварање, али и за неколико специјалаца ФУП-а и сарајевских бизнисмена.

У оквиру акције СИПА је у комерцијалним банкама привремено обуставила трансакције за осам правних и осам физичких лица и укупном износу од 614.204 КМ, 23.906 евра и 2.261 америчких долара. 

Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

У оквиру предмета "Блек тај два" прикупљени су докази из криптованих апликација, а у овим активностима међународну подршку су пружиле агенције ФБИ, ДЕА и Европол који је саопштио да се ради о наставку борбе против ”супер картела” који је контролисао европску трговину кокаином, а на чијем је челу био Един Гачанин звани Тито.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.