Akcija "Jug"

Predložen pritvor za osmoricu osumnjičenih za trgovinu drogom

  • 22.12.2020. 16:35

Tužilac Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za osam lica uhapšenih u akciji "Jug" zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteni promet droge.

U saopštenju Tužilaštva BiH precizira se da je pritvor predložen za osumnjičene Refika Hasanovića /50/ iz Sarajeva, Mirzu Hodžića /32/, Muhameda Mudrova /34/ oba iz Doboja, Enesa Kantića /38/, Almira Ahmića /35/ i Alena Dugalića /31/ iz Tešnja, Adnana Dizdarevića /39/ iz Zenice i Nedima Bukvića /34/ iz Doboja.

Mjera pritvora predložena je zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Oni su pod istragom u predmetu u kojem je sprovedena akcija pod kodnim nazivom "Jug", koja je realizovana u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Ove aktivnosti rezultat su višemjesečne istrage koju je provodilo Tužilaštvo BiH u saradnji sa Sipom.

U okviru istrage utvrđeno je da je tokom ove godine prvoosumnjičeni organizovao grupu ljudi na području BiH, kojoj su pristupili i ostali osumnjičeni, radi neovlaštenog međunarodnog prenosa i prodaje skanka i spida sa područja Albanije u BiH.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na ovom predmetu, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Sipe su u okviru operativne akcije pod kodnim nazivom "Jug" uhapsili 10 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteni promet droge, potvrđeno je ranije Srni iz ove agencije.

"Akcija je izvršena juče, a službenici Sipe izvršili su pretrese stambenih i pomoćnih objekata na 13 lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Doboju, Tešnju i Doboj Jugu", rekao je portparol Sipe Luka Miladinović.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 13,5 kilograma skanka, 2,5 kilograma spida, više mobilnih telefona, novca i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.