Tužilaštvo BiH

Predložen pritvor za Šojića

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2022. 11:03

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor od 30 dana za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića (61), osumnjičenog za visoku korupciju zbog opasnosti od bjekstva i da bi mogao ometati istragu.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva jer osumnjičeni ima državljanstvo susjedne zemlje, gdje često putuje i boravi.

Mjera pritvora predložena je i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Pritvor je predložen i jer se radi o ovlaštenoj osobi i zvaničniku institucije, a tokom istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni već vršio pritisak na sebi podređene radnike, u smislu nezakonitih izmjena određene dokumentacije, naveli su iz Tužilaštva.

Tužilac je predložio određivanje pritvora za Šojića nakon ispitivanja osumnjičenog u predmetu za visoku korupciju, u prisustvu njegovog advokata, a prijedlog je upućen Sudu BiH.

"Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja," naveli su iz Tužilaštva.

Šojića su juče uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja, pronevjera, prevara i posluga u službi.

Prema nezvaničnim informacijama, provjeravaju se navodi da je Šojić zloupotrebljavao svoju poziciju i lažirao službene putne naloge za privatna putovanja po BiH, ali i Srbiji gdje ima mjesto prebivališta.

Sumnja se da je zloupotrebom položaja oštetio budžet BiH za stotine hiljada maraka.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.