Pred Specijalnim sudom

Prekinuto suđenje Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi, poznat termin nastavka

  • Извор: Агенције
  • 10.11.2022. 15:50

Suđenje protiv Veljka Belivuka i njegove organizovane kriminalne grupe, koja se tereti za ubistva i najteža krivična djela, prekinuto je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu do odluke suda o zahtjevu advokata odbrane o izuzeću određenih tužilaca.

Nastavak suđenja Belivuku i njegovoj grupi, koji se terete za sedam ubistava, otmice, nedozvoljeno držanje oružja, trgovina narkotika, silovanje, zakazan je za 29. novembar, 1. i 2. decembar.

Danas, kao i prethodna dva dana, svoj iskaz davao je prvi od trojice svjedoka saradnika Srđan Lalić, koji će u nastavku suđenja nastaviti svoje svjedočenje, a potom će svjedočiti i ostala dva svjedoka saradnika Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, prenijeli su beogradski mediji.

Lalić je u svom iskazu do sada otkrio i neka nova ubistva, koja je izvršio ovaj kriminalni klan, a danas je trebalo da priča o aplikaciji skaj, za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen.

Pripadnici grupe su, kako se tvrdi u optužnici, preko kriptovanih telefona i ove aplikacije razmjenjivali poruke, ali i fotografije na kojima su i neke žrtve.

Nakon što Lalić bude završio sa slobodnim izlaganjem, vijeće, tužilac, advokati i optuženi će moći da mu postavljaju pitanja.

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i 27 optuženih, počelo je u oktobru, kada su članovi Belivukove kriminalne grupe završili sa iznošenjem svoje odbrane, negirajući najteža krivična djela koja im se stavljaju na teret, među kojima sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmica i silovanje.

Na tom ročištu sudsko vijeće je ukinulo pritvor za četvoricu optuženih - za Borisa Karapandžića, Miloša Lukić Selaka, Vladu Georgieva i Filipa Ivanovskog, a za još deset optuženih, čije puštanje su tražili branioci, sudsko vijeće je produžilo mjeru pritvora.

Prema sudskoj odluci, samo će Karapandžić moći slobodno da se kreće, dok ostali kojima je pritvor ukinut neće smjeti da napuštaju grad u kome borave i policiji će se morati javljati na 15 dana.

Za Belivuka, Miljkovića i još neke članove grupe tužilaštvo traži kazne doživotne robije.

Belivuk, Miljković i članovi grupe uhapšeni su početkom februara prošle godine, a optužnica ih na 322 strane tereti od udruživanja radi vršenja krivičnih djela, silovanja, otmice, pa do nelegalne trgovine narkoticima i oružjem i ukupno sedam ubistava - Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.