У болници

Преминуо мушкарац који је убио жену у Загребу

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 06.04.2024. 10:43

Мушкарац који је јуче на подручју Максимира у Загребу усмртио жену хицима из ватреног оружја у јутарњим је сатима преминуо у болници, потврдио је Министар Давор Божиновић, а преноси Јутарњи лист.

Како је Јутарњи лист јуче објавио, мушкарац је у једном тренутку полицајцима рекао да је "попио солну киселину" па стога криминалистичко истраживање над осумњиченим није нити могло одмах започети већ је исти одвезен на љекарски преглед у болницу да би се вид‌јело је ли та тврдња тачна.

На крају се испоставило да није лагао.

"Према информацијама које имам од јутрос, починилац је преминуо у болници. Посљедица вјероватно чињенице да је попио неку течност, још не знам о чему се ради тачно. Зато нисмо говорили да је приведен, већ само да је под надзором полиције. Могу потврдити да је он синоћ, односно у раним јутарњим сатима преминуо", рекао је Давор Божиновић, преноси Н1 телевизија, и додао:

"Мислим да је јавност прихватила чињеницу да је Влада учинила добар потез тиме што је казнено д‌јело убиства фемицида пооштрила с минималном казном 10 година затвора. То је сигурно нешто око чега смо се сви усагласили да је одлука добра. Јуче су се, нажалост, догодила два убиства с тим да у другом није утврђено да се ради о казненом д‌јелу које је починила блиска особа. Ова два случаја, колико знам, није се могло превенирати јер није било индикација да би до овога могло доћи. Полиција ће извијестити јавност кад ће имати више сазнања, још се ради на утврђивању околности."


 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм