Preminuo svirepi ubica iz Sarajeva koji je surovo usmrtio majku

  • 02.08.2020. 13:16

Vedad Hafizović, svirepi ubica iz Sarajeva, preminuo je u 37. godini života, saznaje „Avaz“. 

Uzrok smrti za sada nije poznat.

Hafizović je uhapšen 2006. godine nakon što je njegova tada 54-godišnja majka Jasmina Hafizović pronađena mrtva u svom stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Za zločin se doznalo nakon što se Vedad odvezao automobilom do džamije gdje je želio oprati krv s ruku i odjeće. Krv na tada 23-godišnjem mladiću su primijetili ljudi koji rade na održavanju džamije, pa su ga upitali što mu se dogodilo. Vedad je kazao kako je "zaklao kurban" te nastavio prati tijelo i odjeću.

Kako se odgovor ljudima učinio čudnim, pozvali su policajce kojima je kazao isto. Policajci su zatim otišli u njegov stan gdje su zatekli jeziv prizor. Na podu, u lokvi krvi, ležala je žena s brojnim ubodima po tijelu, a utvrđeno je i da je zaklana.

Tragovi krvi bili su po cijelom stanu, namještaju i zidovima, pa se pretpostavlja da je žena bježala od pomahnitalog sina, ali nije uspjela.

Dženaza Vedadu će se obaviti u utorak na Gradskom groblju Vlakovo. Iza njega su otali otac Refik i brat Eldar.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм