Друмско разбојништво

Пресрели таксисте и украли новац, ухапшен један осумњичени

Милан Стринић (36) из Дервенте ухапшен је због сумње да је, заједно са двије непознате особе, ”голфом 6” пресрео и зауставио два таксија на путу Брод - Оџак, да би потом пријетећи пиштољем од таксиста украли 300 евра!

У ПУ Добој наводе да се ово разбојништво одиграло у понедјељак око 22.25 часова у мјесту Доњи Клакар, на магистралном путу Брод - Оџак, над таксистима из Бањалуке.

Ухапшен је један од тројице нападача кога су, како сазнаје АТВ, жртве након хапшења препознале.

”Полицијској станици у Броду пријављено је да су пресретнута два возила од стране непознатих лица која су уз пријетњу пиштољем од оштећених узели новац”, наводе у ПУ Добој.

Додају да је осумњичени М.С. ухапшен због сумње да је учествовао у разбојништво, као и да је починио кривично дјело недозвољена производња и промет оружја.

”По наредби суда извршен је претрес осумњиченог М.С., његовог возила, као и објеката које користи при чему су пронађени предмети који се могу довести у везу са разбојништвом, као и једна ручна бомба”, наводе у полицији.

Осумњичени ће током дана бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Иначе, Стринић је полицији познат као вишеструки преступник, који је довођен у везу са више кривичних дјела као што су тешке крађе и изазивање опште опасности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: