Гацко

Претреси на шест локација: Заплијењени украдено гориво, муниција и дрога

  • Извор: АТВ
  • 14.03.2024. 18:27

У претресима на шест локација на подручју општине Гацко полиција је пронашла и заплијенила украдено дизел гориво, муниција, али и дрогу, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

"Приликом претреса куће и помоћних просторија, као и возила које користи лице иницијала С.О. пронађено је и привремено одузето око 360 литара дизел горива, за које постоје оперативна сазнања да потиче из радних машина једног привредног субјекта из Гацка. Против лица иницијала С.О. полицијски службеници ће Окружном јавном тужилаштву у Требињу доставити извјештај о почињеном кривичном дјелу 'Утаја' у редовној процедури", наводи се у саопштењу.

Такође, претресом куће, окућнице, помоћних просторија и возила које користи Б.Ш. пронађена је одређена количина муниције чиме је Б.Ш. починило кривично дјело "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја". 


Блашко Каурин нови в.д. директора Шума Српске

Блашко Каурин нови в.д. директора Шума Српске

Осим тога, претресени су кућа, окућница, помоћне просторије и возило које користи.

"Пронађена је одређена количина бијеле прашкасте материје која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин. Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу се изјаснио да није ријеч о кривичном дјелу, него да се лице санкционише за почињени прекршај по Закону о производњи и промету опојних дрога Републике Српске", саопштено је из полиције. 

Претресима на другим локацијама нису пронађени предмети и трагови који се могу користити у истрагама кривичних дјела. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: