ОЈТ Приједор

Преварио малољетника за џекпот од 51.200 КМ

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2024. 13:47

Приједорско Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против мушкарца чији су иницијали У.А. који је преварио малољетника из Приједора за добитак на апарату за игре на срећу од 51.200 КМ, објавило је данас ово тужилаштво.

У оптужници се наводи да је У.А. од 9. до 15. марта 2022. године малољетнику који је на апарату за игре на срећу "Бинго" добио џекпот од 51.200 КМ, користећи његову недовољну зрелост, понудио помоћ око исплате, с тим да му ту услугу плати 1.000 КМ.

Малољетник му је предао добитни тикет на основу којег је У.А. у бањалучкој фирми издејствовао исплату 40.940 КМ, што је износ након опорезивања, на свој текући рачун.

Оптужени није предао новац ни након што је то од њега тражио малољетников ујак. Престао им се јављати на телефонске позиве, а од противправно присвојеног новца купио је "голфа четворку", мобилни телефон, платио дуг за казне, частио новцем мушкарце С.А. и В.З којем је купио и мобилни телефон, дио новца потрошио на игре на срећу, а преостали дио на неутврђен начин.

Кривичним закоником Републике Српске прописана је казна затвора од једне до пет година за онога ко лажним приказивањем и прикривањем чињеница доведе другог у заблуду и наведе га да учини нешто на штету своје имовине, те на тај начин прибави имовинску корист и проузрокоје штету већу од 10.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера