Оптужен за тероризам

Преводио текстове ИСИЛ-а и преузимао снимке убистава жена и дјеце

 • Извор: АТВ
 • 28.12.2023. 13:50

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против 31-годишњака из Витеза којом се терети да је у неурачунљивом стању јавно подстицао на терористичке активности!

У Тужилаштву БиХ наводе да је истрага у овом предмету водили заједно са СИПА након сазнања да особа из БиХ, са интернет адресом регистрованом у БиХ, приступа страницама са радикалним терористичким садржајем у којем се величају структуре ИСИЛ-а, који је од стране УН-а проглашен терористичком организацијом.

”Наведена особа вршила је превод текстова и садржаја на босански језик, као и преузимање садржаја, фотографија и снимака убистава војника, цивила и дјеце, те величања структура ИСИЛ-а и њихових активности на подручју Азије и Африке, чинећи те садржаје доступним већем броју особа са циљем потицања особа у БиХ на вршење терористичких активности”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да је осумњичени идентификован и лоциран на подручју Витеза.

”Истрагом и вјештањем утврђено је да је починилац кривично дјело починио у стању неурачуњивости изазване усљед посттрауматског стресног поремећаја, уз коморбидитете тешких депресивних епизода, због чега је у оквиру оптужнице предложено упућивање оптуженог у одговарајући здравствену установу”, наводе у Тужилаштву БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.