Doboj

Prijavljen da je uzimao novac od poreskih obaveznika, a nije uplaćivao porez

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2021. 10:30

C.P. sa područja Doboja prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da je počinio krivična djela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", "Prevara" i "Lažno predstavljanje".

Za C.P.  postoji osnov sumnje da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu, u periodu od 01.01.2010. godine do 01.11.2017. godine, iskoristilo svoj službeni položaj i prekoračilo granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist dovelo u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene te sa istima u više navrata tim  povodom sastajalo i preuzimalo novac. 

"Takođe,  nakon penzionisanja tačinije 01.11.2017. godine, lažno se predstavljajući ostvarilo je komunikaciju sa navedenim licima, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze, pa se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimalo novac, na koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovalo imovinsku štetu u iznosu od 80.715, 59 KM", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Тагови: