Тужилаштво БиХ

Предложен притвор двојцу ухапшеном у акцији "Кум"

  • 23.02.2024. 10:09

За полицајца Граничне полиције БиХ Александра Матовића и Предрага Петковића из Лакташа Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора због организованог криминала повезаног са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, а за осумњиченог Петковића и због опасности од бјекства.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организованог криминала повезаних са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом на илегалном нарко-тржишту.

Матовић је осумњичен и за коруптивно кривично д‌јело, односно злоупотребу капацитета Граничне полиције БиХ ради пружања помоћи криминогеним особама, издавањем неистинитих потврда о преласку границе и на друге начине.

Један од осумњичених у овом предмету лоциран је у Данској, те ће при повратку у БиХ у наредним данима бити преузет на аеродрому Сарајево и предат поступајућем тужиоцу.

Осумњичени су ухапшени у акцији "Кум" коју су према налогу тужиоца спровели припадници МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево на подручју Сарајева, Фоче и Градишке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм