Pristanište u Prapratnom

Pripit BMW-om sletio u more, poginula žena

  • Извор: Индекс
  • 20.03.2023. 15:58

Vozilo splitskih registarskih oznaka sinoć oko 22.35 časova sletjelo je u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom, objavila je hrvatska policija.

U vozilu se nalazio vozač i troje putnika. Nakon slijetanja iz vozila su uspjeli izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Jutros je iz mora izvučen i automobil. Radi se o BMW-u.

"Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su  očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do slijetanja vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom sinoć, 19. ožujka, oko 22,35 sati. Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske. Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu.  Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno  tijelo oko 2,25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", naveli su iz policije.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod uticajem alkohola od 0,81 g/kg. On je uhapšen, prenosi Index.hr.

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovo je druga nesreća u ovoj trajektnoj luci u zadnjih sedam mjeseci. U avgustu prošle godine život je u toj uvali izgubio 27-godišnji Indijac, takođe nakon slijetanja automobilom u more.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.