Osnovni sud u Somboru

Pritvor za trojac kod kojeg je pronađen radioaktivni dio gromobrana

  • Извор: Танјуг
  • 08.03.2023. 11:57

Osnovni sud u Somboru odredio je do 30 dana pritvor trojici državljana Hrvatske koji su uhapšeni pošto su što su carinici na graničnom prelazu Bezdan u gepeku automobila pronašli radioaktivnu glavu gromobrana.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva kao i mogućnosti da ometaju postupak uticajem na svjedoke, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Rješenjem suda pritvor im može trajati najduže do 4. aprila.

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično djelo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Za navedeno krivično djelo iz čl. 266. stav 5. KZ propisana je kazna zatvora od tri do 10 godina i novčana kazna.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je, u odnosu na još jednu osobu, naložilo podnošenje krivične prijave za istovrsno krivično djelo u redovnom postupku.

Prilikom granične kontrole na prelazu Bezdan na izlazu iz Srbije u Hrvatsku, uređaj za detekciju radijacije očitao je radioaktivnu vrijednost, nakon čega su carinici pregledali vozilo njemačkih registarskih oznaka, u kome su se nalazila tri državljanina Hrvatske.

Tom prilikom pronađen je predmet za koji postoji sumnja da je izvor radijacije.

Predmet su obezbijedila ovlašćena lica Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbjednost Srbije, i predat je stručnim licima Instituta za nuklearne nauke "Vinča".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.