Nezvanična saznanja

Proceduralna greška sudije olakšica osumnjičenima za napad nožem na Šmita?

  • Извор: АТВ
  • 15.06.2022. 18:32

ATV nezvanično saznaje da bi proceduralna greška koju je napravio sudija prijedorskog Osnovnog suda u slučaju teškog krivičnog djela počinjenog u Prijedoru u junu 2018. godine, mogla "da ide na ruku" dvojici osumnjičenih za napad nožem.

Riječ je o napadu na Mihajla Stupara, poznatog pod nadimkom Šmit za šta se sumnjiče Vanja Vuković i Dalibor Railić.

Prema nezvaničnim saznanjima, sudija je izdao usmenu naredbu policiji za izlazak na teren i vršenje uviđaja, što je policija i uradila, a greška je što ta usmena naredba nigdje nije pismeno evidentirana. 

Advokati osumnjičenih su iskoristili ovu, kako naši izvori kažu, katastrofalnu grešku sudije i uložili prigovor o kome bi sud trebalo da se izjasni.

Na današnjem suđenju u ovom slučaju saslušani su svjedoci i zakazan je nastavak na kome će biti saslušani novi svjedoci. 

U optužnici se navodi da su Railić i Vuković, 2018. godine Šmita pozvali da se s njima provoza a potom su ga odvezli u šumu u mjestu Orlovci, gdje su ga uboli u rame, but, nadlakticu, natkoljenicu i lijevu stranu grudnog koša, te da su ga, tokom napada, ispitivali "zašto ih odaje policiji".

Šmit je ubijen prošle godine u martu a za njegovo ubistvo sumnjiči se Marko Momić koji je uhapšen po Interpolovoj potjernici u Srbiji. 

Kao naručilac Šmitovog ubistva navodi se Dalibor Railić, koji je označen i kao naručilac ubistva Radenka Bašića, načelnika prijedorske krim policije.

Тагови: