Рудник "Крека"

Пронађен алат затрпаног рудара; Вјерује се да је и он у близини

  • Извор: СРНА
  • 04.05.2024. 09:02

Спасилачки тимови дошли су до алата којим је радио рудар којег је затрпало неколико тона земље у јами Рудника лигнита "Мрамор" код Тузле, што говори да се он налази у близини, рекао је предсједник Синдиката радника Рудника "Крека" Зухдија Токић.

Токић је додао да је то показатељ да се није погријешило и да се иде у правом смјеру с циљем проналаска рудара.

"Надљудски напори се улажу. Услови су јако компликовани и сложени, одрон је стално присутан", рекао је Токић и додао да се непрекидно радило цијелу ноћ, те да је и јутрос настављено да би се што прије дошло до рудара.

Он је навео да четири јединице за спасавање непрекидно раде, као и да су то најбољи људи у руднику "Крека" који то знају радити по упутствима федералног инспектора и других надлежних тијела, преносе федерални медији.

"Смјене се врше на лицу мјеста тако да се не прекида са радом. Огромна је количина земље која се обрушила, искључиво се ради ручно, опрезно и полако, како се не би направила већа штета", истакао је Токић.

Акција спасавања рудара траје од јуче ујутру, када је остао заробљен у јами Рудника лигнита Мрамор код Тузле након што се обрушила велика количине земље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: