Čak 22 kilograma

Pronađena puna torba marihuane

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2023. 19:08

Punu torbu droge policija je pronašla pored magistralnog puta Trebinje - Ljubinje na području trebinjskog sela Mesari. Dokazano je da je u pitanju marihuana, a vaga je pokazala čak 22 kilograma.

Informacije kažu da su počinioci drogu izbacili iz vozila i pobjegli. Iz policije kratko kažu da su im za petama.

U trebinjskoj Policijskoj upravi kažu da je napuštena crna torba pronađena juče. Izuzeta je nakon uviđaja.

"Provodeći planske i kontinuirane aktivnosti na sprečavanju zolupotrebe opojnih droga i otkrivanju krivičnih djela iz ove oblasti policijski službenici su 10. marta 2023. godine, u selu Mesari, Grad Trebinje pronašli napuštenu crnu torbu u kojoj je pronađena zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihunanu. Na licu mjesta policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili uviđaj kojim su izuzeli pronađenu torbu, ukupne težine 22 kg", saopšteno je iz PU Trebinje.

U Mesarima je urađen uviđaj a sve pod nadzorom trebinjskog Tužilaštva. Ni oni ne otkrivaju mnogo informacija kažu sve se desilo juče prije podne, poručuju, aktivno se radi.

"Dežurni tužilac je naložio da se izvrši uviđaj, da se izvrši pretres terena što je i urađeno i da se prikupe ostali tragovi koji  mogu poslužiti kao dokaz za dokumentovanje ovog krivičnog djela i za identifikaciju počinilaca, jednog ili više lica", rekao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva u Trebinju.

Tokom prošle godine hercegovačka policija je evidentirala oko 100 prekršaja i desetak krivičnih djela koji se odnose na drogu. Juče je  stigla vijest da su dva Bilećanina uhapšena u Belgiji sa čak 30 kilograma kokaina.



Тагови: