У појасу Газе

Пронађено тијело унука познатог новинара из Новог Сада

  • Извор: 021.рс
  • 11.10.2023. 07:41

"Нема више нашег Мора. Дошли су из армије и социјалне служе да нам кажу да је пронађено његово тијело. Нема више наде", написао је Михалек на свом Фејсбук профилу.

Мор је био међу учесницима музичког фестивала у близини границе са Газом, на којем је био велики број младих из цијелог свијета.

Друштвеним мрежама кружили су снимци напада Хамаса на учеснике журке на отвореном.

Михалек, познати музиколог, објавио је информације Израелске спасилачке организације ЗАКА, која се бави прикупљањем и идентификацијом тијела погинулих, наводећи да је до сада откривено 260 тијела у области природног парка у близини кибуца Рејм, гдје се организовала журка.

Израел: Хитна евакуација становништва из Метула, ситуација измиче контроли

Израел: Хитна евакуација становништва из Метула, ситуација измиче контроли

На фестивалу је било између 1.500 и 2.000 учесника и постоји бојазан да број од 260 мртвих није коначан.

Младе на фестивалу напали су терористи Хамаса. Мјесто на којем се одржавао фестивал било је једно од првих које се нашло на удару Хамаса.

"Пуцали су на људе са само метар одстојања. То су биле егзекуције. Били смо као патке на стрјелишту", испричао је један учесник фестивала за Њујоркер.

Хамас испунио пријетње: Нападнут југ Израела

Хамас испунио пријетње: Нападнут југ Израела

Душан Михалек је музиколог из Новог Сада који већ три деценије живи у Израелу.

Дипломирао је и магистрирао музикологију на Факултету музичке умјетности, а учествовао је у оснивању одјељење за сценске умјетности и музику Матице српске.

Двије деценије је био уредник музичког програма Радија Нови Сад, док је у Израелу био директор Израелског музичког центра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.