Pronađen u selu Subotići

Slaba vidljivost otežala potragu za avionom

  • 11.12.2020. 17:10

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas na području sela Subotići, na Кozari, ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče u 14:10 časova Policijskoj stanici Gradiška. Oba člana posade su poginula. 

Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Кozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa Republike Srpske, planinara, lugara i drugih građana. A tragali su za avionom čitavu noć i dan. U tome su  odmogli nepristupačan teren, magla koja je značajno smanjila vidljivost, ali i slab signal.

"Otežava jako komunikaciju između sagovornika i učesnika veze. Uglavnom, trenirani smo i uvježbani smo da radimo vizuelno i tako vježbamo", kaže Dejan Radić, zamjenik komandira Jedinice žandarmerije Gradiška.

Sinoć do 1, jutros od 8 časova, tako su radili timovi na terenu. Helikopteri nisu mogli da polete zbog vremenskih uslova, pa se svaki pedalj morao obići pješke. Ipak, nisu odustajali.

"Fizička pretraga terena, frontalno ljudi zauzmu pozicije i bukvalno drže liniju onoliko koliko se vide jedni između drugih", kaže Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

A ta vidljivost je bila svega 20-ak metara. Zbog toga je i sinoć bila obustavljena potraga. Avion koji je juče nestao u okolini Omarske, kod Prijedora, korišten je za potrebe akcije oralne vakcinacije lisica, koja se iz vazduha izbacuje na određenom području, a nakon toga se vraćao nazad u Banjaluku. U sportskom avionu bili su pilot i operater. Riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.