Tokom vikenda

Provalili u krojačku radnju pa probili zid i ukrali sef iz mjenjačnice

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2022. 22:14

U noći s nedjelje na ponedjeljak lopovi su u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, provalili u krojačku radnju. Međutim, njihov cilj nisu bile igle i konci, već su počeli razbijati zid koji krojačnica dijeli s mjenjačnicom, čiji je ulaz okrenut prema ulici, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što su otvorili dovoljno veliku rupu u pregradnom zidu, lopovi su kroz nju izvukli sef iz mjenjačnice. U tom trenutku aktivirao se alarm kod vlasnika mjenjačnice, koji u 4:35 zovu policiju.

"Zamislite, policijska patrola je došla ispred mjenjačnice, ali izvana kroz staklo i na vratima nisu ništa vidjeli jer u nju nije ni provaljeno s te strane. Dok su policajci razgledali taj dio ulice, provalnici su čučali u krojačnici sa sefom u krilu", rekao je stanar obližnje zgrade za Slobodnu Dalmaciju.

"Onda je policija otišla u drugi dio grada, gdje ima još jedna mjenjačnica istih vlasnika, pomislivši da je alarm oglasio krađu u tom objektu. Lopovi su očito imali nekoga na straži jer se nisu mrdnuli dok se patrola nije odvezla. Kada su policajci otišli, provalnici su zgrabili kartonsku kutiju s poda u krojačnici, ispraznili je od ostataka odjeće i u nju stavili sef. Uzeli su plijen u naručje i odšetali", dodao je.

"Niko nije ništa ni posumnjao"

Čovjek koji živi u zgradi preko puta mjenjačnice kaže i da je od komšija čuo da su se provalnici ukrcali u bijeli automobil.

"Naravno, niko nije ništa ni posumnjao jer im se nije vidio sef u naručju, nego samo kartonska kutija", rekao je Splićanin.

Krojačku radnju i mjenjačnicu dijeli zid od gips-kartonskih ploča koji su lako otvorili. Tokom uviđaja je utvrđeno i da je objektiv nadzorne kamere na mjenjačnici poprskan bojom u spreju. Prema prvim informacijama, ukradeno je više od 40.000 kuna.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм