Gračanica

Provaljeno u prostorije Udruženja osoba s poteškoćama u razvoju: Šteta 3.000 KM

  • Извор: Аваз
  • 10.08.2023. 13:35

U noći sa utorka na srijedu, nepoznate osobe provalile su u prostor koje koristi Udruženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Futura“, u ulici Drafnići u Gračanici, saznaje Avaz.

Na divljački način, za sada nepoznate osobe su izvršile premetačinu materijala koji se koristi za kreativne radionice osoba u Udruženju "Futura“.

Slučaj je prijavljen policiji juče, u srijedu 9. avgusta u 11 sati, nakon čega su policijski službenici PU Gračanici obavili uviđaj i tragaju za provalnicima. 

Predsjednica Udruženja Vera Mujić je u stanju šoka, jer ne može da dođe sebi, nakon što je zatekla haos u prostorima MZ, kojeg koristi udruženje, dijelu gdje je smješten materijal za radionice za oko 50 osoba s poteškoćama u razvoju.

Emotivni trag

"Šta bi čovjek poslije ovoga mogao kazati. Ništa. Naše Udruženje postoji 13 godina, okupili smo i pomažemo osobama o kojima je riječ, pomažemo im u našim kreativnim radionicama, čime roditeljima, ali i osobama pomažemo da prevaziđu svoje teško stanje. Izrađujemo ukrasne predmete, koje izlažemo na bazarima, manifestacijama, ponešto i prodamo i od toga se finansiramo. Sada smo ostali bez materijala, ali i 200 gotovih čestitki. Šteta je oko 3.000 maraka. Mi ćemo materijal nabaviti, ali je emotivni trag ostao na svim članovima udruženja 'Futura'“, rekla je Vera Mujić za Avaz.

Istakla je, da rad udruženja pomaže Grad Gračanica, obezbjeđuje platu defektologu, a pomoć stiže i i od MFS-Emmaus.

Pozivi građana

Osim osoba sa područja Gračanice, ovdje boravi i par osoba iz opštine Doboj Istok. Od kada se saznalo za provalu, u "Futuru“ stižu pozivi građana, koji nude pomoć.

"Do suza nas je ganuo potez dječijeg obdaništa 'Naša djeca'. Jutros su došli i donijeli svoj materijal, igračke, predmete da nam pomognu. Mi sve vrijeme radimo human, težak i odgovoran posao, a eto nekome je to zasmetalo. Lopovi nisu ništa ukrali, došli su samo da unište ono što su ove osobe napravile sojim strpljivim radom, da unište materijal, onako brutalno“, kazala je Mujić.

(Foto: Avaz)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.