Saopštenje

"PU Doboj nije odobrila obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade HVO –a"

  • 25.03.2023. 16:51

Policijska uprava Doboj oglasila se povodom pisanja pojedinih medija da je u Derventi odobreno obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Policijskoj upravi Doboj prijavljeno je da će danas u Derventi predstavnici hrvatskog naroda i udruženja položiti vijence na spomen obilježju Rabić i na mezarju u Derventi, te da će održati molitva i prijem visokih zvaničnika u prostorijama katoličke crkve.

U skladu sa tim, pripadnici PU Doboj obezbjedili su današnji skup, kako bi protekao mirno bez incidenata, kao i obezbjeđenje predsjednika Republike Hrvatske koji je boravio u zvaničnoj posjeti gradu Derventi i opštini Brod.

Napominjemo da su organizatori ovog javnog okupljanja od strane policijskih službenika ranije upozoreni da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju na navedenom skupu nije dozvoljeno isticanje bilo kakvih  zastava osim zastave BiH, te da će svi eventualni prekršioci biti sankcionisani u skladu sa zakonom. 

Na ulicama Dervente, odnosno na javnom prostoru nije bilo isticanja bilo kakvih zastava niti ratnih obilježja, kako to pojedini mediji tvrde, niti je Policijska uprava Doboj „odborila“ obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane.

Podsjećamo da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj dužni da omoguće  pripadnicima svih vjerskih zajednica da na miran i dostojastven način  vrše  vjerske obrede u svojim vjerskim objektima.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином