Savladala ga policija

Pula: Mladić makazama napadao ljude

  • 08.12.2020. 17:39

Pulska policija uhapsila je mladića D.B. (23) koji je u ponedjeljak u popodnevnim satima prijetio građanima u centru grada.

Mladić je zaprijetio državljanki (35) Bosne i Hercegovine, a zatim ušao u prodavnicu i ukrao makaze kojima je napao prolaznika (55), a nakon toga i drugog muškarca (77).

Niko od građana nije povrijeđen, a mladić je nastavio dalje prema Trgu Portarata gdje su ga dvije policajke savladale uz upotrebu policijske palice i fizičke snage, ali i pomoći građana, piše Glas Istre.

Prvo se mladić oglušio na njihova upozorenja i naredbe, a na jednu je nasrnuo i pokušao da je ubode makazama. Prijetio joj je smrću, kao i ostalim prolaznicima koji su se pritom okupili. Nastavio je da prijeti policajcima.

Smjestili su ga kasnije u zdravstvenu ustanovu i nad njime će naknadno da bude sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Policijska uprava zahvaljuje građanima koji su ih izvještavali o pravcu kretanja mladića i pomogli u savladavanju, piše 24sata.hr.

Kako navodi 24sata.hr, isti mladić je 2018. lažnom bombom blokirao slovensku granicu na prelazu Kaštel-Dragonja. U autobusu je ispod sjedišta skrivao napravu za koju se kasnije ispostavilo da je lažna bomba. Zbog toga je i bio osuđen u Kopru na 38 mjeseci zatvora.

Njegov otac je tada izjavio kako je mladić “stalno bio na internetu” te da je bio fasciniran islamskim ekstremistima, posebno Al Kaidom te da nije ni znao koje su mu bile namjere – da dođe do Ljubljane i tamo lažnom bombom prestraši stanovništvo.

Mladić se kasnije pokajao pred istražnim sudijom i rekao da je pogriješio, ali je nastavio s nasilnim ponašanjem i poštovanjem ekstremista.

Promijenio je ime i prezime te ove godine završio na psihijatriji odakle je pobjegao skočivši kroz prozor dnevnog boravka dok su radnici imali prihvat pacijenata.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином