Aerodrom u Nišu

Putnica pokušala da prošvercuje 75 zlatnika

  • 12.08.2019. 17:32

Na aerodromu "Konstantina Veliki" u Nišu carinici su spriječili pokušaj jedne putnice da iz Srbije iznese 75 neprijavljenih zlatnika sa likom nekadašnjeg austrijskog cara Franca Jozefa, čija je vrijednost procjenjena na oko 9.000 evra.

Zlatnici su otkriveni u ručnom prtljagu u dvije platnene torbice šezdesetjednogodišnje putnice iz okoline Jagodine koja je trebalo da se ukrca na let za Beč.

Dukati su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, jer je riječ o putnici koja ima privremeni boravak u Beču, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Zlatnik sa likom Franca Jozefa spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji.

Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. godine, pa sve do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.