Поднесене пријаве

Радници из БиХ ухваћени у крађи бакарног кабла, штета стотине хиљада евра

  • Извор: Независне
  • 27.11.2023. 06:49

Четири радника из БиХ (22, 42, 44, и 44) пријављени су због тешке крађе бакарног кабла на градилишту Коралмбана, у Штајерској.

Они су украли око 40 килограма бакарног кабла. Иако сама количина украденог кабла и није драстична, штета износи неколико стотина хиљада евра, јер су крали каблове који су већ постављени, и самим тиме, уништили све што је урађено до сада, пишу "Независне“.

Аустријска полиција је у суботу око 17 часова добила пријаву од руководства градилишта да им већ седмицама нестају каблови. Ријеч је о изградњи тунела за за брзу жељезницу која повезује Грац и Клагенфурт, а полиција је дошавши на лице мјеста пронашла и дио каблова код ових радника.

Након што су претражили и њихов смјештај, пронашли су још доказа о крађи каблова. Против њих четворице поднесене су пријаве за тешку крађу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм