Kantonalni sud Tuzla

Radnik obezbjeđenja priznao pljačku i paljevinu firme

  • 18.01.2019. 12:20

Omer Đikanović (43), radnik obezbjeđenja firme “Murex” koji je optužen da je zapalio ovaj objekt i ukrao 14 hiljada KM, kako saznajemo, priznao je krivicu u Kantonalnom sudu Tuzla.

Krajem novembra prošle godine, Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Đikanovića, u kojoj se navodi da se tereti za produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.

Đikanović je 17. septembra 2018. u prostorijama firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, radeći kao čuvar, uz pomoć alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi i ukrao 14 hiljada KM.

Potom je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM. Šteta je izazvana i na samom objektu, kao i u uništenoj opremi, koja je procijenjena na skoro tri miliona KM.

Đikanović je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kad je uhapšen, a ubrzo i pritvoren.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.