Раб

Радник психијатрије силовао пацијенткињу

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2023. 13:52

Радник Жупанијске специјалне болнице за психијатрију и рехабилитацију "Инсула" на острву Раб (Хрватска) завршио је у ријечком затвору под сумњом да је силовао једну пацијенткињу, сазнаје "Бурин.хр".

Ријеч је о 63-годишњем аутомеханичару, запосленом на пословима помоћног особља, укључујући посао возача.

Судија истраге ријечког Кантоналног суда одредио је мушкарцу истражни затвор због опасности од утицаја на свједоке, што укључује и жртву.

Радник психијатрије је пацијенткињу силовао прошле суботе 7. октобра у рано послијеподне, сазнаје "Бурин". У кривичној пријави и истражним документима Жупанијског државног тужилаштва у Ријеци, 63-годишњак је пацијенткињу с душевним сметњама позвао да дође на кафу у просторију коју он користи као канцеларију.

Послужио је кафу и тражио од ње да се скине, што је она одбила. Запосленик се сумњичи да је закључао врата те инсистирао да се жена скине. Због страха, пацијенткиња је скинула одјећу. Иако је молила мушкарца да то не чини, он је почео додиривати.


Монструму из Градачца ниједно гробље не да гробно мјесто

Монструму из Градачца ниједно гробље не да гробно мјесто

Потом је од ње тражио да имају полни однос, стоји у кривичној пријави.

Она је то одбила, а одбила је и његово наговарање да га орално задовољи. Радник болнице се сумњичи да је након тога силовао пацијенткињу, док га је она молила да престане и понављала да то не жели. У једном тренутку је престао те је на одласку од жртве тражио да га пољуби.

Дао јој двије кутије цигарета и 10 евра

Према кривичној пријави, радник болнице је на одласку пацијентици дао двије кутије цигарета и 10 евра. Рекао јој је да ће “добити и више ако се потруди око њега”.

Наводно јој је рекао да дође за сат времена опет код њега, али то се није догодило.

Када је касније за вријеме шетње у кругу болнице срео жртву зауставио се службеним возилом поред ње и поновио јој да дође у канцеларију, пише "Бурин".


Пријетио да ће бацити бомбу ако му не приме дијете у вртић

Пријетио да ће бацити бомбу ако му не приме дијете у вртић

Пацијенткиња га није послушала, а случај је пријављен полицији која је привела осумњиченог радника болнице.

По завршетку полицијског криминалистичког истраживања, радник болнице је приведен на испитивање у Жупанијско државно тужилаштво у Ријеку. "Бурин" сазнаје да је окривљени 63-годишњак пред тужилаштвом порицао да је силовао пацијенткињу.

Рекао је да главне оптужбе долазе од особе с душевним сметњама.

Међутим, досадашња истрага је показала да су сумње да је починио кривично дјело основане. Инкриминишу га снимци са надзорних камера.

Јуче послијеподне на рочишту Кантоналног суда у Ријеци, судија истраге је прихватио приједлог тужилаштва да се 63-годишњаку одреди истражни затвор због опасности од утицаја на свједоке.

Радник болнице је до сада неосуђиван те има право на жалбу о рјешењу о истражном затвору, али она не одгађа његово извршење.

За силовање и тешко кривично дјело против полне слободе за која се терети запослени у болнице на Рабу, кривични закон предвиђа затворску казну од пет до 15 година, с обзиром на то да је злочин почињен према “посебно рањивој жртви” с душевним сметњама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм