Ubijen 9. marta

Ranko Eskobar bio vlasnik kafića u kojem je ubijen?

  • Извор: Курир
  • 26.03.2023. 21:41

Ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, ponovo je uzdrmalo podzemlje regiona, a prema saznanjima Kurira Radošević je uveliko već razvijao svoje poslove u Beogradu.

Naime, on je bio vlasnik auto-placa u Beogradu gdje su se prodavali uglavnom luksuzni automobili, a najjeftiniji je koštao 30.000 evra. A kako saznaje Kurir, Radošević je bio vlasnik i kafića na pumpi u kojem je i ubijen tog 9. marta.

Ranko Eskobar je, da podsjetimo, ubijen u kafiću na benziskoj pumpi u Rušnju kada su u njegov lokal upala dva napadača sa pištoljima u rukama, nosili su kapuljače i hirurške maske na licu.

"Brzom akcijom policije osumnjičeni za njegovo ubistvo su uhapšeni. Kao direktni izvršioci označeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, a kao njihovi pomagači maloljetnica (17) koja je uhapšena sa njima u štek stanu i par iz Brčkog Azra Š. (22) i Marko P. inače vođa navijača Partizana u ovom gradu Republike Srpske“, podsjeća izvor Kurira.

Prema riječima izvora Ranku je posao sa automobila bio primaran.

"Taj auto-plac je njemu bio jako važan i mnogo je uloženo u cijeli posao i automobile sa kojima je radio. Zbog toga je svako vozilo bilo iznad prosjeka, sa cijenom koja se pratila kvalitet. Jedini način da on bude zainteresovan za razgovor sa nekim koga ne poznaje bili su ti automobili, tako je namamljen“, kaže izvor Kurira.

Ranko je, inače, ispred svog kafića u kom je i ubijen imao i nekoliko skupocjenih automobila marke "audi","brabus", "mercedes" i "lend rover".

"Pretpostavlja se da su ti autmobili bili izloženi na parkingu kafića kao reklama“, dodaje sagovornik.

Upravo tako su, da podsjetimo, ubice namamile Radoševića da dođe u kafić na sastanak sa njima.

"Oni su, najvjerovatnije, sa njim razgovarali da se nađu i dogovore kupovinu automobila, a on je kao mjesto izabrao svoj kafić što je sa poslovne strane dobar potez i prikazuje ga kao ozbiljnog čovjeka. Međutim, nije bio oprezan i plaćenici su u njega ispalili sedam metaka usred lokala čiji je vlasnik“, kaže izvor.

Naručilac

Motiv ubistva Ranka Radoševića nije otkriven, ali, kako je Kurir već pisao, uhapšeni Marko P., na saslušanju je ispričao da je nalogodavac za ovu likvidaciju ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine.

"Navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete. Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti“, podsjeća izvor Kurira i dodaje:

"Isti je čovjek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovjek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića“.

Misteriozni muškarac

Radošević je sahranjen 13. marta kada ga je na vječni počinak ispratilo oko 500 ljudi, među kojima su bili i neki poznati javnosti. Međutim, veliku pažnju privuklo je 20 ljudi sa crnim maskama, kapuljačama, naočarima, od kojih su neki nosili i pancirne kišobrane.

Stali su u formaciju u obliku špica, kako bi pokrili misterioznog muškarca koji je došao da porodici izjavi saučešće i oprosti se od Radoševića. Spekulacija u javnosti je bilo mnogo oko toga ko je želio da prođe neprimijećen, ali do danas misterija nije riješena.

Nadimak Eskobar

Radošević se u javnosti dovodi u vezu sa škaljarskim klanom i ubijenim vođom Jovanom Vukotićem, a njegov nadimak Eskobar svima je zapao za oko.

"Darko Šarić je prije nekoliko godina, na jednom od suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, obraćajući se svjedoku-saradniku Nebojši Joksoviću, prvo od sudije tražio da zagrli svog dojučerašnjeg saradnika, koga je potom ispitivao, a ubrzo je svjedoka-saradnika optužio da mu je 'sve to namjestio kako bi zaštitio Ranka, Eskobara iz Nikšića", podsjeća sagovornik.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.