Bijeljina

Rasjekli vrata da izvuku ruku: Kako su vatrogasci spasili jednogodišnju bebu

 • Izvor: Srpskainfo.com
 • 23.03.2023. 14:20

Bijeljinski vatrogasci intervenisali su sinoć zbog bezazlene dječije igre, koja se brzo mogla pretvoriti u tragediju.

Vatrogascima je u 20.38 časova dojavljeno da je trinaestomjesečnoj bebi zaglavljena ruka, a iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina za Srpskainfo su ispričali kako se sve odigralo.

Beba se u sobi igrala sa starijim bratom i zaglavila je prstiće između vrata i štoka. Prestrašeni roditelji nisu smjeli da pomjeraju vrata bojeći se da djetetu ne povrijede prste. U pomoć su pozvali vatrogasce.

– Vrata su ostala tako otvorena da dijete nije moglo da izvuče ruku, a nismo smjeli da ih pomjeramo ni desno, ni lijevo, iz straha da djetetu ne priklještimo prste. Ekipa je onda testerom isjekla taj dio vrata, kako bismo bebi oslobodili prste. Srećom, ta sobna vrata su kao papirna, pa ih je bilo lako isjeći - ispričao je starješina Mile Spasojević.

Vatrogasci su bebu odmah odveli u urgentni blok Bijeljinske bolnice, a dijete je srećom prošlo bez povreda.

Bebu su spasili mladi, ali već iskusni vatrogasci Milan Marić, Dragan Sekulić i Uroš Jakšić, koji su se nakon uspješne misije fotografisali sa bebom.

Bijeljinskim vatrogascima je ovo definitivno bio jedan od neobičnijih poziva.

– Nekada prije smo intervenisali jer je lift priklještio ruku djevojčici, ali srećom nakon operacije, uspjeli su da joj sačuvaju šaku - podsjetio je Spasojević na još jedan dramatičan slučaj.


Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.