Мафијашка ликвидација

Рат са сјевера Европе стигао и у БиХ

  • 05.11.2023. 20:48

Шведска је последњих недјеља уздрмана серијом бруталних напада, али по свему судећи рат банди се преселио у иностранство, наводи шведски криминолог и експерт за сукобе банди Гунар Апелгрен.

Апалгрен наглашава да је сукоб унутар мреже Фокстрот уздрмао Шведску експлозијама и убиствима у Стокхолму, Упсали и другим градовима. Обрачуни су трајала седмицама, а некада их је било и неколико дневно.

Последњих дана, међутим, стање у Шведској се смирило, а Апелгрен сматра да су два разлога за то.

Ухапшен у мајици са снимка: Убице Остердала снимљене камерама

Ухапшен у мајици са снимка: Убице Остердала снимљене камерама

- Први разлог је то што смо похапсили велики број људи и то значи да противници који желе да их нападну или им се освете не могу да дођу до њих. Други разлог је што су шведски криминалци отишли у иностранство. Убиство у БиХ то доказује. Дакле, можете побећи, али ће вас наћи и ликвидирати. Имали смо сличне случајеве у Шпанији, Данској, Турској... Углавном су припадници Фокстрота умијешани у инциденте - рекао је Апалгрен за Афтонбладет.

Ексклузивно: АТВ у посједу фотографије убица Хариса Остердала

Ексклузивно: АТВ у посједу фотографије убица Хариса Остердала

Апалгрен наводи да је поред напада и убистава неколико шведских криминалаца ухапшено у иностранству. Шведски криминалци су хапшени у Тунису, Србији и Шпанији. Апалгрен је рекао да шведска полиција има изузетно добру сарадњу са полицајама свих ових земаља.

- Како буде време одмицало, мислим да ће те земље радити ефикасније на протјеривању шведских криминалаца, никоме не треба такав проблем - навео је Апалгрен.


Харис Остердал, подсјетимо, убијен је у уторак у сарајевском насељу Ступ, а полиција је ухапсила тројицу осумњичених. За двојицу је потврђено да имају шведске пасоше.

Аваз сазнаје да је шведски Интерпол обавестио полицијске агенције БиХ о расписивању међународне црвене потернице за једном особом која се доводи у везу са убиством Хариса Остердала у сарајевском насељу Ступ.

Пратите нас и путем Вибера