Uhapšeno sedam osoba

Razbijena kriminalna grupa: Vozila ukradena u EU prepravljali i prodavali u Srbiji

  • Извор: Агенције
  • 19.08.2023. 17:04

Policija u Srbiji je uhapsila sedam osoba na području Kraljeva i Loznice, a tragaju za još jednim osumnjičenim, zbog sumnje da su kao dio organizovane kriminalne grupe izvršili više krivičnih djela, uključujući prevaru, pranje novca, falsifikovanje i prikrivanje, u nekoliko zemalja Evropske unije.

U okviru policijske akcije, zaplijenjeni su luksuzni automobili, kamperi i kombiji.

Osobe koje su uhapšene se terete da su krali vozila na teritoriji zemalja Evropske unije, zatim ih dovozili u Srbiju, gdje su ih modifikovali u posebnim garažama i radionicama, nakon čega su ih prodavali i ostvarivali značajan finansijski dobitak, saopštili su iz MUP-a Srbije.

Ujela ga zmija dok je sjedio na klupi, poznato stanje dječaka (15)

Ujela ga zmija dok je sjedio na klupi, poznato stanje dječaka (15)

Tokom pretrage stanova i radionica osumnjičenih osoba, otkriveno je i konfiskovano nekoliko desetina hiljada evra i značajne sume dinara, ilegalno posjedovano oružje i municija, kao i velika količina auto-dijelova.

Takođe, pronađeni su uređaji za elektronsko modifikovanje identifikacionih brojeva na šasijama i motorima, kao i većina falsifikovanih dokumenata i lažnih registarskih tablica.

Uz policijsko zadržavanje do 24 sata uhapšenima slijede krivične prijave.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм