Након неколико мјесеци истраге

Разбијена нарко банда која је растурала дрогу по Аустрији, вођа из БиХ

  • Извор: Независне
  • 21.11.2023. 22:06

Након неколико мјесеци интензивне истраге, полиција Салцбурга и Горње Аустрије успјела је да разбије нарко банду која је д‌јеловала у овом подручју, а на чијем се челу налазио наркобос из БиХ.

Како је утврђено, они су у протеклом периоду препродали 26 килограма кокаина и 334 килограма канабиса.

Наиме, у мају мјесецу је ухапшено девет особа код којих су пронађени одређени трагови који су довели до самог врха ове банде и даљих хапшења.

А, све је почело прошле године када су ухапшена два држављанина Србије и један Аустријанац код којих је пронађено 12 килограма канабиса и 100 грама кокаина. Полиција је схватила да они раде за неког, па су тако истрагом дошли до 35-годишњег држављанина БиХ, који је био настањен у Салцбургу, а који је и након хапшења својих људи, наставио са радом. Тада је овај држављанин БиХ постао главни фокус истраге.

“Наравно, он је и даље имао своје људе са којима је наставио да ради. Дрогу је довозио из иностранства, складиштио је у Салцбургу и препродавао по цијелом региону Горње Аустрије”, стоји у саопштењу.

Његова десна рука је био његов брат, који је живио у Ансфелдену. Сви ухапшени су доби између 26 и 53 године, од којих је већина имала пријављено боравиште у Салцбургу. Сви они вуку поријекло са Балкана, а највише их је из БиХ, Србије и Хрватске.

Под истрагом су и наводни купци тј. њихове редовне муштерије. Сви осумњичени налазе се у притвору, а уколико буду осуђени, неке од њих чека и до 15 година затворске казне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.