Uhapšen osumnjičeni

Razbojnik ispričao kako je opljačkao pumpu u Banjaluci

  • Izvor: Srpskainfo.com
  • 20.01.2022.18:23

Jedno razbojništvo je rasvijetljeno, a policija traga za još dvojicom pljačkaša koji su u srijedu i čertvrtak opljačkali kladionicu i benzinsku pumpu u Banjaluci i Prijedoru.

Dok traga za dvojicom pljačkaša, banjalučka policija uspjela je rasvijetliti razbojništvo koje se krajem prošle godine dogodilo na području Banjaluke i zbog toga je uhapšen Sofren N. (23).

Tog 26. decembra opljačkana je benzinska pumpa „Tioil“ u Karađorđevoj ulici u Banjaluci.

Razbojnik je tada naoružan i maskiran upao u prostorije pumpe i prijeteći radniku oteo oko 400 KM pazara i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je tada obavila uviđaj i prikupila određene dokaze, te je tragala za razbojnikom.

– Operativnim radom došlo se do saznanja da je pljačku počinio N.S iz Banjaluke, a koji je zatim uhapšen. Na osnovu pismene naredbe Okružnog suda Banjaluka policija je pretresla kuće, pomoćne objekte i automobil koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom razbojništvo – pojasnili su u policiji.

O svemu navedenom je obaviješten tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se protiv osumnjičenog N.S dostavi izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo.

Izvor Srpskainfo pojasnio je kako je policija došla do hapšenja Sofrena N. i zbog kojih krivičnih djela.

– On je prvo uhapšen kada je policija kod njega pronašla manju količinu marihuane i tokom kriminalističke obrade, policija ga je povezala sa pomenutim razbojništvom. Suočeni sa dokazima koje su pred njega iznijeli inspektori, Sofren je shvatio da se ne može izvući i priznao je krivicu i do detalja opisao kako je isplanirao i opljačkao pumpu – istakao je izvor Srpskainfo.

– On se 26. decembra oko 4.30 svojim automobilom „opel agila“ dovezao i parkirao ispred jednog marketa, a koji se nalazi u blizini pomenute pumpe. Vozilo je tu ostavio, a zatim se pješke uputio u pravcu pumpe. Zatim je maskiran fantomkom ušao u pumpu i prijeteći pištoljem natjerao radnika da mu preda oko 400 KM – kaže naš sagovornik.

Nakon što je uzeo novac on je otrčao do svog automobila i pobjegao u pravcu kuće gdje živi.

Policija je poslije hapšenja pretresla i njegovu kuću i druge prostorije koje koristi i tom prilikom pronašla je odjeću koju je koristio prilikom razbojništva kao i startni pištolj.

Naš izvor je dodao da je Sofren bio i vlasnik automehaničarske radnje u Banjaluci.

Nakon što su rasvijetili pomenuto razbojništvo, na području Banjaluke desilo se novo.

Ovaj put na meti razbojnika bila je sportska kladionica.

Ova pljačka dogodila se u srijedu naveče u Banajluci, u Ulici cara Dušana, gdje je pljačkaš, prijeteći nožem, iz sportske kladionice ukrao oko 200 KM.

U Policijskoj upravi Banjaluka su pojasnili da se razbojištvo desilo oko 19.20, a da je pljačkaš bio maskiran.

– Zasad nepoznati muškarac je preskočio vrata prodajnog pulta, a zatim uz prijetnju nožem tražio novac. Šteta pričinjena razbojništvom iznosi oko 200 KM –  istakli su u policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji je ovlastio policajce da obave uviđaj, a uporedo s tim počela je i potraga za razbojnikom.

Izvor Srpskainfo ističe da inspektori sumnjaju da je razbojnik dugo planirao ovu pljačku i da je najvjerovatnije čekao da radnica ostane sama u kladionici.

Kada je vidio da nema nikoga unutra on je oteo pazar i pobjegao, a policija preduzima sve kako bi ga što prije pronašli.

Za razbojnikom tragaju i pripadnici Policijske uprave Prijedor, nakon pljačke koja se dogodila juče ujutru oko 5.15.

– Prijavljeno je da je nepoznati razbojnik, uz prijetnju oružjem, od radnika benzinske pumpe ukrao oko 940 KM – saopšteno je iz PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, razbojnik je na glavi imao fantomku, a u pljačku je došao sa pištoljem u ruci.

Iz Policijske uprave Prijedor potvrdili su da su nakon pljačke obavili uviđaj, a o svemu je, obaviješten dežurni tužilac, uz čiju saglasnost je počeo rad na pronalasku razbojnika. Za sada nije poznato da li su ova dva razbojništva snimile kamere video-nadzora.

Tagovi: