Славица Ђукић Дејановић

Ресорни министар након инцидента у "Рибникару“: Полиција води истрагу

  • Извор: РТС
  • 23.02.2024. 16:04

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић посјетила је ОШ "Владислав Рибникар", након што је ученик 8. разреда унио нож у школу. Савјесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације, рекла је министарка.

Министарка Ђукић Дејановић је изјавила да нема никакве опасности по ученике, да су сви безбједни и да су школски полицајац, ђаци који су примијетили нож у ранцу једног ученика, као и директор, брзо реаговали, саопштило је Министарство просвете.

"Савјесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације. У циљу осигурања безбједности, управа школа је обавијестила родитеље ученика и ученица о догађају и предузела мјере за осигурање безбједности. Полиција води истрагу, а школа ће у оквиру својих надлежности спровести прописане мјере у односу на све ученике школе које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је потребна подршка да је превазиђу осјећај несигурности”, рекла је министарка.

Дјеца евакуисана из

Дјеца евакуисана из "Рибникара", код једног ученика пронађен нож

Она је нагласила да ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показује колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама. 

Министарка Ђукић Дејановић је додала да се настава у поподневној смјени уобичајено реализује.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: