Пензионер

Робијао због петарде па умро у затвору: Детаљи тортуре коју је прошао Станимир

  • Извор: Телеграф
  • 20.03.2024. 14:03

Станимир Б. (74) који је брутално убијен у КПЗ "Падинска Скела" је пензионер који сам живи у Младеновцу, има два сина која не живе у Србији. Станимир је био осуђен на мјесец дана због продаје петарди.

Осумњичени за убиство Срећко С. (20), Саша С. (21) и Далибор П. (21), како незванично сазнаје Телеграф, у затвору су били због прекршаја и то, један на 10 дана због неплаћене карте у аутобусу, други на 380 дана због дјела против безбједности у саобраћају, а трећи на 175 дана због закона о личној карти и дјела против безбједности у саобраћају.

Огласило се ВЈТ

Дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду обавијештен је 4. фебруара 2024. године о смрти С.Б. (74) у КПЗ “Падинска скела”, након чега је наложио да се обави обдукција са токсикологијом, како би се утврдио узрок смрти.

Након пријема обдукционог налаза 8. марта, који је показао да је С.Б. умро насилном смрћу, поступајући тужилац је наложио хапшење осумњичених, који су претходно дијелили ћелију са покојним, због сумње да су извршили кривично дјело Тешко убиство у саизвршилаштву.

Осумњичени Срећко С. (20), Саша С. (21) и Далибор П. (21) саслушани су у тужилаштву 14. марта, гдје се Срећко С. бранио ћутањем, а друга двојица осумњичених су изнијела своју одбрану.

На приједлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је осумњиченима одредио притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дјело.

Преминуо затвореник - сумња се да је силован

Преминуо затвореник - сумња се да је силован

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара 2024. године у КПЗ Падинска скела заједнички извршили кривично дјело и при безобзирном насилничком понашању лишили живота оштећеног С.Б.

Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, С.Б. свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

Свакодневно су га шамарали, тукли ногама и рукама у предјелу главе и тијела, а једном приликом га је Далибор П., како се сумња, коленом ударио по тијелу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле.

Осумњичени Саша С. га је, како се сумња, тјерао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је Срећко С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи.

С.Б. је 3. фебруара био на љекарском прегледу усљед повреда које је задобио, али због страха није пријавио злостављање које трпи, па су га исте вечери осумњичени одвели у купатило гдје су га полијевали хладном водом.

И данас бурна расправа на сједници Скупштине Србије

И данас бурна расправа на сједници Скупштине Србије

Сутрадан се здравствено стање С.Б. знатно погоршало, па је усљед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и настали компликација С.Б. преминуо.

Истрага је у фази испитивања свједока и прикупљања доказа.

Сви осумњичени, као и оштећени, су издржавали казне затвора због учињених прекршаја.

Огласила се Управа

Управа за извршење кривичних санкција покренула је дисциплинске поступке против седам службеника у Казнено-поправном заводу у Београду (Падинска Скела) због сумње да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима.

Ови државни службеници нису обавијестили надређене о ванредном догађају у коме су учествовала четворица прекршајно кажњених лица за које се сумња да су нанијели повреде прекршајно казненом лицу Б.Ц. који је преминуо 4. фебруара ове године.

Како сазнаје Телеграф, затвореник је умро након злостављања у затвору Падинска Скела.

"Управа за извршење кривичних санкција истиче да неће толерисати понашање ових запослених који заобилазе јасно прописане процедуре приликом обављања њихових радних дужности и због тога ће бити најстроже санкционисани“, кажу из Управе за извршење кривичних санкција.

Како "Телеграф.рс" сазнаје, управник овог завода Владимир Буквић који је ту функцију обављао од 2018.године премјештен је на ниже радно мјесто и убрзо је постављена друга особа, док је Управа реаговала покретањем дисциплинских поступака.

(Фото: Телеграф/Фејсбук)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм