Teška saobraćajka

Roditelji i dijete poginuli u nesreći kod Mostara

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2022. 18:47

Mostar je zavijen u crno. Bračni par Krstić, Boris i Marijana kao i njihov devetogodišnji sin, Roberto nastradali su u stravičnoj nesreći koja se sinoć dogodila u okolini Mostara. Njihova trogodišnja kćerka teško je povrijeđena i ljekari joj se bore za život.

"Djevojčica rođena 2019. godine hospitalizirana je na odjelu za anesteziju i reanimaciju i intenzivno liječenje, zadobila je teške tjelesne ozlijede koje su u ovom trenutku opasne po život", rekla je Andrijana Pandža, portparol Univerzitetsko kliničke bolnice Mostar.

Ono što šokira zbog pogibije skoro cijele porodice su i informacije, doduše, nezvanične, do kojih su došli mediji. Navodno su se tri automobila trkala na magistrali. Vozač koji se zabio u auto u kome je bila porodica bio je pijan. Imao je, navodno, dva i po promila alkohola u krvi. Od siline udarca automobil sa Krstićima se skoro prepolovio. U njih se BMW-om zabio biznismen iz Čitluka, Matej Primorac. On je, takođe, poginuo a tri osobe iz njegovog auta su povrijeđene. 

"U prometnoj nezgodi su sudjelovala četiri putnička motorna vozila. Sada ne možemo tvrditi uzroke nesreće dok se ne uradi očevid i dok se ne urade sva krim tehnička vještačenja predviđena zakonom. Uključeno je i nadležno tužiteljstvo u istragu. Ovdje možemo još napomenuti da je promet bio zatvoren od 20.00 sati do negdje dva sata iza ponoći", rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP HNK.

Bahatost, neodgovornost - o svemu ovome pišu ljudi u komentarima na vijest o stravičnoj nesreći. Ujedno izjavljuju saučešće porodici Borisa, Marijane i malog Roberta, moleći se da trogodišnja djevojlčica preživi.