Србија

Руке горе, сви на под - Погледајте снимак филмске акције српске полиције

  • Извор: Курир
  • 02.05.2024. 15:14

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику су, поступајући по замолници за пружање међународне правне помоћи Савезне Републике Њемачке, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, учествовали у међународној полицијској акцији поводом превара путем кол центара вршених од стране међународне организоване криминалне групе, којима је оштећено више грађана СР Њемачке у износу од око милион евра.

МУП Србије објавио је снимке претреса у Нишу и Новом Пазару због превара путем кол-центара, у којима је оштећено више грађана Немачке.

У снимцима које можете погледати испод, може се видјети како је изгледала хитра акција припадника полиције.

Кол-центри из БиХ умијешани у хиљаде телефонских превара по Европи!

Кол-центри из БиХ умијешани у хиљаде телефонских превара по Европи!

Претресом станова и других просторија на 11 локација, од којих су двије на територији Ниша и 9 на територији Новог Пазара пронађени су доказни предмети.

Тринаест особа је, уз кривичну пријаву за кривична дјела удруживање ради вршења кривичног дјела и превара, спроведено код тужиоца Посебног јавног тужилаштва за високотехнолошки криминал, док је једној особи одређено задржавање до 48 часова након чега јој је, од стране суда, изречена мера забране напуштања стана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина