Hrvatska

Samo na Balkanu: Tukao ženu, prijetio, nađena mu droga, a neće ni dan u zatvor

  • Извор: Агенције
  • 15.03.2023. 11:02

Nepravosnažnom presudom Opštinskog suda na sjeverozapadu Hrvatske 21-godišnjak proglašen je krivim i izrečena mu je uslovna kazna maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine.

Naime, u tom periodu mu može biti izrečen maloljetnički zatvor ako počini novo krivično djelo.

On je 1. marta prošle godine u stanu u Ludbregu u kojem je živio sa svojom djevojkom uslijed verbalnog sukoba s istom i revoltiran time što mu nije htjela dati šifru za otključavanje mobilnog telefona, u namjeri da je povrijedi, zadao joj više udaraca po cijelom tijelu, zatezao joj ruke i prste na rukama te je vukao po stanu.

Pritom je ona u nekoliko navrata pala na pod i udarala u dijelove domaćinstva, prenosi "regionalni.com".

Takođe, sjeo je na nju i stiskao joj trup i ruke, rukama je hvatao oko vrata i davio je, potrgao joj majicu te joj istu gurao u usta.

Usljed svega ona je zadobila višestruke površinske povrede u vidu podliva donje usnice, hematoma iza oba uha, krvnih podliva na vratu, grudnom košu, donjem dijelu leđa i karlici.

Takođe je zastrašivao riječima: "ubil bum te, došli buju frendovi s Dubrave" i druge prijeteće riječi, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost. Na kraju joj je razbio telefon bacivši ga u zid.

Kasnije je kod njega pronađeno i 33 grama marihuane, vaga i drobilica.

Izrečena mu je uslovna kazna maloljetničkog zatvora, a takođe on se mora podvrgnuti stručnom medicinskom postupku ili postupku odvikavanja od droge ili drugih zavisnosti te uključiti u pojedinačni ili grupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade.

Presuda nije pravosnažna i na nju mladić ima pravo žalbe.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.