Banjaluka

Samoubistvo u KPZ Tunjice, objesio se osuđenik

  • Извор: Независне
  • 03.04.2022. 14:07

Zdravko Milanović (68) iz Laktaša izvršio je samoubistvo u pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama.

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka potvrdila je za „Nezavisne novine“ da se radi o licu incijala Z. M.  a nakon prijave obavljen je uviđaj, te da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.

"Samoubistvo se desilo 1. aprila ove godine u jutarnjim časovima", rekla je Miletićeva.

Milanović je nedavno pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Republike Srpske osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke Milanović je u suprugu pucao 15. marta prošle godine oko 23 časa u porodičnoj kući. 

Optužnica ga je teretila da je ženu pogodilo 120 zrna sačme kada je u nju suprug pucao dva puta iz lovačke puške.

Nakon svađe uzeo lovačku pušku te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao joj da ustane iz kreveta a kada je ustala cijev puške je usmjerio prema njoj.

"Pokušavajuci da se odbrani, žena je rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo", navodi se u optužnici.

Potom je suprugu gurnuo, a ona je pala na pod a pa je ponovo prema njoj usmjerio oružje.

U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedna hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša.

Žena je zadobila je teške i po život opasne povrede, nakon čega joj je pomoć ukazana u UKC RS.

Kako je ranije na suđenju ispričala žrtva Nevenka suprug ju je počeo maltretirati i vrijeđati od 2003. ili 2004. godine, ali kako je rekla nije bilo fizičkih sukoba.

Tada je ispričala da ju je muž te noći ciljao u glavu ali da je uspjela da pomjeri pušku te je, kada je pogođena,  imala " neizdrživu" bol.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм